Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Εικονίδια σε συννεφόλεξα

Στο tagul μπορείτε να φτιάξετε συννεφόλεξα που να περιέχουν εικονίδια, όπως πχ αυτό με τις καρδιές του ALEX
Ο μόνος περιορισμός είναι, να υποστηρίζεται το σύμβολο από τις γραμματοσειρές που "δίνει" το tagul. Η ολοκληρωμένη λίστα με τα σύμβολα Unicode βρίσκεται εδώ. Βρίσκεις το σύμβολο που θέλεις, το αντιγράφεις και απλά το επικολλάς στο συννεφόλεξό σου!
Ωστόσο, δεν υποστηρίζονται όλα τα σύμβολα από το tagul. Για να δεις, αν υποστηρίζεται το επιθυμητό σύμβολο, πηγαίνεις στην επιλογή <words>, επικολλάς το σύμβολο και μετά δεξιά πατάς <visualize> για να δεις αν υποστηρίζεται.
Εάν βαριέσαι να ψάχνεις ένα ένα τα σύμβολα, απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πιο δημοφιλή που έχει επάνω επάνω στη σελίδα.
Εγώ διάλεξα το σύμβολο της νότας και έφτιαξα το παρακάτω συννεφόλεξο
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Μετατροπέας αρχείων cometdocs


To cometdocs είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο μετατροπής αρχείων. Το μενού είναι σε αγγλική γλώσσα. Η βασική έκδοση του εργαλείου είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και δεν χρειάζεται εγγραφή, αν και η εγγραφή παρέχει διευρυμένες λειτουργίες.

Επιλέγετε το αρχείο που  θέλετε και την τελική του μορφή. 
Εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το αρχείο σας αποστέλλεται στην επιθυμητή μορφή. Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης πρέπει να "κατεβάσετε" το αρχείο μέσα σε 24 ώρες, γιατί μετά από αυτό το χρονικό όριο το αρχείο σβήνεται αυτόματα.


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Αξιολόγηση με το formative


Με το formative μπορείτε να δημιουργήσετε ασκήσεις αξιολόγησης ή και ασκήσεις για το σπίτι. Αφού μπείτε στην εφαρμογή δημιουργήστε καινούργιo υλικό.
Δώστε τίτλο στην άσκησή σας και πατήστε <add question>. Επιλέξτε τον τύπο της άσκησης. 
1. Άσκηση επιλογής, 
2. Να ανεβάσουν οι μαθητές υλικό, 
3. Σύντομη απάντηση, 
4. Σωστό ή λάθος.
Συμπληρώστε τις ερωτήσεις και τις σωστές απαντήσεις, όπου χρειάζεται. Όταν τελειώσετε, πατήστε επάνω δεξιά το <assign>
Στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει, μπορείτε να επιλέξετε:
  • αν θα είναι δημόσιο ή για συγκεκριμένη τάξη
  • τον γρήγορο κωδικό που μπορείτε να δώσετε στους μαθητές
  • τον υπερσύνδεσμο που μπορείτε να προωθήσετε
  • την google τάξη
  • τον κωδικό ενσωμάτωσης, ώστε να το ενσωματώσετε σε ιστοσελίδα, ιστολόγιο ή wiki


Οι μαθητές σας, αφού μπουν στη σελίδα http://goformative.com/join , πληκτρολογούν τον κωδικό που τους δώσατε.


Αφού απαντήσουν οι μαθητές, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ώστε να δώσετε την κατάλληλη ανατροφοδότηση. Μάλιστα μπορείτε να κάνετε εξαγωγή των αποτελεσμάτων σε αρχείο excel.

Το αρχείο αυτό μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε φάκελο με το όνομα της τάξης.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Άβαταρς με την εφαρμογή bitmoji - Cool Avatars with bitmoji

Η υπέροχη εφαρμογή bitstrips σταμάτησε να λειτουργεί στο facebook, αλλά και η ιστοσελίδα τους έχει πλέον παρουσιάζει  επίσημα το νέο τους προϊόν, τα bitmoji. Τα bitmoji είναι μηχανή δημιουργίας αρκετά ελκυστικού και εύχρηστου άβαταρ. 
Μπορείς δωρεάν να τα κατεβάσεις στο Android, στο Ios αλλά ή και να το προσθέσεις σαν επέκταση στο google chrome.
Μία καινούργια λειτουργία είναι, ότι προστίθεται αυτόματα στο gmail σου και μπορείς να εμπλουτίσεις το μήνυμα με το δικό σου άβαταρ!
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες για να διαλέξεις: γενέθλια, όχι, ναι, ευχαριστώ κ.τ.λ. Το ωραίο είναι, ότι είναι το δικό σου άβαταρ.


Τέλος, αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι, ότι επάνω δεξιά στην οθόνη στο Google Chrome υπάρχει εικονίδιο για να προσθέσεις το άβατάρ σου, όπου εσύ θέλεις.Όπως ακριβώς θα κάνω αμέσως τώρα!

:) Πολύ φιλικό προς τον χρήστη και αρκετά ενδιαφέρον. Νομιζω θα βαρεθείτε το δικό μου άβαταρ στο μέλλον.Αφαίρεση διαφημήσεων από βιντεάκια - Remove ads from youtube videos

Πόσες φορές θέλετε να δείξετε ένα βίντεο, χωρίς να το μεταφορτώσετε στο φλασάκι σας, απευθείας από το διαδίκτυο, αλλά φοβάστε ότι θα ανοίγουν παραθυράκια διαφημίσεων;
Με το viewpure μπορείτε να δείτε βιντεάκια ελεύθερα από διαφημίσεις.


Δείτε το "καθαρό" βίντεο εδώ


Ένα ακόμα παρόμoιο εργαλείο είναι το SafeShare.TV που λειτουργεί με ακριβώς όμοιο τρόπο.