Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

examtime

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο για το μάθημα με ΤΠΕ είναι το examtime, το οποίο πραγματικά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πολλούς τομείς. Έχει ελκυστικό interface και δεν είναι καθόλου μονότονο. Πλεονέκτημά του είναι ότι δεν έχει διαφημίσεις και ενοχλητικές αναδυόμενες οθόνες και δεν ζητά (προς το παρόν τουλάχιστον) συνδρομή.
Σημαντικό επιπλέον είναι, ότι, υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα, γεγονός που μας διευκολύνει αρκετά.


1. Εννοιολογικός χάρτης
Με τους εννοιολογικούς χάρτες γίνεται μία αναπαράσταση συγκεκριμένων εννοιών, οι οποίες συνδέονται με κόμπους (knots)  με άλλες σχετικές έννοιες. Ο εννοιολογικός χάρτης της examtime είναι απλός στη χρήση και στην όψη, όμως ταυτόχρονα και αρκετά εντυπωσιακός. Υπάρχει η δυνατότητα ελληνικής γραφής και διαμοιρασμού με σύνδεσμο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή κώδικα ενσωμάτωσης. Πατώντας το play, το "απογειώνετε", καθώς έχει πολύ δυναμική ροή. Δείτε ένα μικρό παράδειγμα


2.  Ερωτήσεις τύπου κουίζ
Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ερωτήσεων τύπου κουίζ. Μάλιστα υπάρχει ανατροφοδότιση, μια και αξιολογούνται στο τέλος και δημιουργείται μία στατιστική πίτα με το ποσοστό επιτυχίας. Οι απαντήσεις μπορούν να είναι α) πολλαπλών επιλογών (multiple choice), β) πλαισίων ελέγχου (checkbox) και γ) σωστού-λάθους.
Δείτε ένα παράδειγμα άσκησης πολλαπλών επιλογών (με δύο επιλογές):
by Konstantina

3.  Flashcards (flipcards)
Μπορούν να δημιουργηθούν αναποδογυριζόμενες κάρτες με έννοιες, λεξιλόγιο, ορισμούς, με τη βοήθεια των οποίων μπορεί ο μάθητής να συγκρατήσει στο νου πιο εύκολα τις έννοιες. Μπορούν να συμπεριληφθούν και εικόνες. Δείτε ένα παράδειγμα:

by Konstantina

4,  Σημείωση - Παρουσίαση
Το exammaker το ονομάζει "Σημείωση", δεν υστερεί όμως σε τίποτα μίας παρουσίασης, το στοιχείο αυτό. Μπορούν να δημιουργηθούν πολλές σελίδες, οι οποίες θα έχουν το δικό τους όνομα. Δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής εικόνας, ήχου ή βίντεο καθώς φυσικά και κειμένου.
Η παρουσίαση είναι δυναμική και θυμίζει ελαφρώς prezi.
Δείτε ένα παράδειγμα, όπου παρουσιάζεται το έργο του Shakespeare "Ρωμαίος και Ιουλιέττα" στα γερμανικά.

by JohannesK


(C) Konstantina Chryssanthopoulou 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας...